Moja priča

Odrasla sam posmatrajući oca u njegovoj radionici i doživljavajući nakit kao bilo koji drugi način umetničkog izražavanja. Tako je nakit postao moja svakodnevnica, medijum u kome izražavam svoje misli, snove, emocije ili concept - nikada samo ornament.

Nikada nisam volela granice i ograničenja, stroge definicije i odrednice, tako da mi je drago što živim u vremenu u kome su eksperiment i istraživanje poželjni. Nova iskustva i inovativne stvari su ono što me zanima, bez obzira da li se radi o dizajnu, umetnosti ili zanatstvu. Sa tako puno informacija i mogućnosti teško je ostati usredsređen i raditi samo jednu stvar, međutim, možda nema ni potrebe za tim.

Stoga, istražujem stare tehnike, sam process stvaranja i materijale, ali u isto vreme neki od mojih radova su rezultat konceptualnog razmišljanja.

Često pridajem posebnu pažnju teksturama i dramatično suprotstavljenim bojama metala, igrajući se sa jednostavnim formama i njihovim odnosom sa ljudskim telom.

Vremenom, tokom mog umetničkog i zanatskog razvoja, menjala sam ne samo teme mog razmišljanja već i način njihovog predstavljanja. Tako da sam ih materijalizovala ne samo kroz individualne radove, već i u kolekcijama. Ponekad, jednostavno samo koristim svoje ruke kako bih slavila process stvaranja, shvatajući nakit kao nosivu umetnost, i imajući na umu njegovu važnu ulogu u ličnom izražavanju.